Tempo de Preparação: 15 mins
Tempo de Cozedura: 1 h
Tipo de refeição :
Sobremesas
Pequeno Almoço
Avaliação :
Avaliação Média dos Membros da FatSecret
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por membro: sararay
Carrot Zucchini Cake
A low carb tasty alternative to carrot cake.
Ingredientes
Instruções
- Pre-heat oven to 350 °F (175 °C). Grease a 9x13 inch pan. In a mixing bowl separate egg whites from yolks. Whip egg whites until peaks form. Set aside.
- In a medium bowl, combine walnut and almond flours (can substitute soy flour for some volume as well), baking soda, xanthan gum, salt and spices. Set aside.
- In a large bowl combine cream and lemon juice, then add egg yolks, oil, sweetener and vanilla. Mix well. Add flour mixture and mix well.
- In a medium bowl combine shredded carrots, shredded zucchini, coconut and crushed pineapple with juice.
- Using a large wooden spoon or a very heavy whisk, add carrot mixture to batter and fold in well. Fold in egg whites, do not overmix.
- Pour into a prepared 9x13" pan, bake at 350 °F for 45 minutes to an hour. Check with toothpick.
- Allow to cool at least 20 minutes before serving.
- Top with your favorite Splenda-sweetened cream cheese frosting. Good served chilled for 2 hours.
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Revisões
If you leave out pineapple
17 ago 10 por membro: riversbest
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Macio, úmido e delicioso.
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Resumo Nutricional:
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Existem 195 calorias em 1 dose de Carrot Zucchini Cake.
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Repartição das Calorias: 69% líp, 24% carbs , 7% prot. |
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Factos Nutricionais
Quantidade
por dose
Energia
814 kj
10%
195 kcal
Lípidos
15,67g
22%
Lípidos Saturados
7,52g
38%
Lípidos Trans
0g
Lípidos Monoinsaturados
5,784g
Lípidos Poliinsaturados
1,551g
Carboidratos
11,97g
5%
Açúcar
6,89g
8%
Fibras
2,5g
Proteínas
3,53g
7%
Sal
0,31g
5%
Colesterol
40mg
Potássio
200mg
10%
Repartição das Calorias:
Carboidratos (24%)
Lípidos (69%)
Proteínas (7%)
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*Baseado num IDR de 2000 calorias
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