Tempo de Preparação: 10 mins
Tempo de Cozedura: 30 mins
Tipo de refeição :
Pratos Principais
Almoço
Avaliação :
Avaliação Média dos Membros da FatSecret
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Lentil & Coconut Milk Curry
A delicious and easy to make vegetarian curry, perfect for vegan guests too.
Ingredientes
Instruções
- Drain and rinse lentils.
- Dice onion and fry in a little oil on low heat. Add minced, fresh ginger. Stir regularly and cook until onion begins to turn translucent, about 10 minutes. When you add the ginger, also add a dash of crushed, dry red chillies.
- Add curry powder to the onions. Cook for a minute or two to form a dry, spicy mixture.
- Add coconut milk and tomatoes. Stir well.
- Add lentils and simmer for 20 minutes. Stir occasionally.
- Serve with brown rice, quinoa or on a bed of spinach. Garnish with coriander.
- Note: variations include adding 1/2 a vegetable stock cube or one 'stock pot' during the simmering stage. If you like garlic, add some. Use tomato paste instead of the canned tomatoes. Incorporate spinach by adding 2 handfuls of leaves no more than 5 minutes before the end of the cooking time.
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Revisões
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Resumo Nutricional:
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Existem 259 calorias em 1 dose de Lentil & Coconut Milk Curry.
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Repartição das Calorias: 66% líp, 25% carbs , 9% prot. |
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Factos Nutricionais
Quantidade
por dose
Energia
1084 kj
13%
259 kcal
Lípidos
19,71g
28%
Lípidos Saturados
16,979g
85%
Lípidos Monoinsaturados
0,947g
Lípidos Poliinsaturados
0,309g
Carboidratos
16,83g
6%
Açúcar
5,35g
6%
Fibras
6,7g
Proteínas
6,11g
12%
Sal
0,62g
10%
Colesterol
0mg
Potássio
376mg
19%
Repartição das Calorias:
Carboidratos (25%)
Lípidos (66%)
Proteínas (9%)
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*Baseado num IDR de 2000 calorias
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